Over mij

Marie-Jose KlaverIn 1993 kocht ik mijn eerste modem en sindsdien ben ik niet meer uitgelogd. Ik ben mijn carrière begonnen als webredacteur bij De Digitale Stad, de eerste gratis internetprovider. In 1996 ging ik aan de slag bij NRC Handelsblad als internetjournalist. Daar werd ik één van de eerste journalistieke webloggers van Nederland. Tot 2010 schreef ik vrijwel dagelijks over digitale zaken voor de papieren krant en nrc.nl. Tegenwoordig schrijf ik over ontwikkelingen in de erfgoedsector en digitalisering voor InformatieProfessional, Beelden voor de Toekomst en andere opdrachtgevers.

Naast mijn journalistieke werk heb ik twee boeken over internet geschreven. Een derde boek, over online privacy, is in de maak.

Van 2006 tot 2008 heb ik lesgegeven over internet en schrijven voor het web aan de Hogeschool Utrecht. In 2008 heb ik ook mijn eerste workshops sociale media gegeven voor musea en ben ik gaan samenwerken met erfgoeddeskundige Yola de Lusenet. Samen geven wij cursussen over sociale media aan medewerkers van musea, archieven en andere erfgoedinstellingen. Meer over onze cursussen is te vinden op www.klaver-delusenet.nl.

Ga naar mijn portfolio voor een uitgebreid overzicht van mijn werkzaamheden. Als u belangstelling heeft voor een artikel, interview, column, conferentieverslag, weblog, scenario of een cursus over sociale media kunt u contact opnemen via info@marie-joseklaver.nl of 0655-196941.

Reacties zijn gesloten.